MANİSA / SELENDİ - Manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Selendi

0 (236) 788 10 82
Fatih Mah. Atatürk Caddesi No 206 Selendi/Manisa
Vizyon
Yaşamayı, insanları, hayatı doğayı seven ve koruyan,Dünyayı izleyen ve dünyaya açılmayı hedefleyen Bilime ve bilimsel çalışmalara açık, ezbere dayanmayan ve öğrenme isteği kazanmış,Yabancı dili bir araç kabul ederek üst düzeyde öğrenme isteği duyan,Özgür düşünen kendine güvenen sorunları çözebilen başkalarının haklarına saygılı, takım çalışmasını benimsemiş, ülkesine ve çağına sorumlu,Sağlıklı yaşamayı ve sporu önemseyen ve bunu yaşam biçimi haline getiren,Güzel sanatları seven, yaşamın içindeki güzellikleri güzel sanatlarda bulan öğrenciler yetiştirmektir.
Misyon
Yatılı Bölge Ortaokulları nüfusu dağınık olan yerleri öğretmene ve okula kavuşturmayı amaçlamaktadır. YBO’lar okulu bulunmayan ya da maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim sistemi içersine katmayı amaçlamaktır.4 yıllık eğitim sonucunda; Kültürü, bilgilive bilgiyi kullanabilen sosyal, Türk Milli Eğitim Temel Kanunu’nda belirtilen amaçlara ulaşmış çağdaş, Atatürk İlke ve Devrimlerini özümsemiş insan yetiştirmek. Orta öğrenime ve hayata hazırlayıcı tüm bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmak, Çağdaş ve sosyal insan olmanın gerektirdiği tüm alışkınlıkları, davranış haline getirmek.
Öğretim Şekli :Yatılı
Kalorifer ile.
İlçemiz Manisa´ya 160, İzmir´e 180 km uzaklıktadır.